Social Life – Going Out With Friends

One of the keys to getting a social life is to take the initiative to hang out with potential friends, instead of passively waiting for people to invite you out. To do that you’ve got to organize a plan with them. Sometimes this is very simple and straightforward. At other times it’s a bit more complicated to coordinate. However, once you can get the hang of setting up plans with people, it can allow you to improve your social situation.

funny-tech-comics-social-life

Listen to the following conversation and answer the following questions. (Right-click on the LINK and select ‘save link as’. Then listen to the downloaded file.)

1. Where does Mary suggest?

A) Going to the disco B) Eating in a restaraunt C) Going to the cinema

2. How often has Sue been to the cinema lately?

A) Three nights B) Twice C) Six times

3. What does John suggest?

A) Going to the disco B) Eating in a restaraunt C) Going to a concert

4. What do they decide to go?

A) to the pub B) to a concert C) to a disco

5. Why can’t they take Mary’s car?

A) It’s been stolen B) Her brother has taken it to Scotland C) It’s not working

6. Why can’t they walk?

A) It’s raining B) It’s too far C) It’s too dark

7. Why can’t they take the underground?

A) It’s not on the underground B) It’s too far C) It’s too expensive

8. Why do they not take a taxi?

A) It’s not that far away B) It’s too far C) It’s too expensive

9. How do they decide to go?

A) By bus B) By train C) In John’s car

10. When does the concert start?

A) At six thirty (6.30) B) At seven thirty (7.30) C) At a quarter to seven (6.45)

11. When do they decide to meet?

A) At six thirty (6.30) B) At seven thirty (7.30) C) At a quarter to seven (6.45)

12. Which number bus do they decide to take?

A) 53 B) 65 C) 75

13. Where does the bus stop?

A) Opposite the park, next to the pub B) Worchester Street C) Opposite the pub, next to the park

Answers

1.C   2.A   3.A   4.B   5.B   6.B   7.A   8.C   9.A   10.B   11.C   12.C   13.A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s